Personlig Träning

Människokroppen är designad för att vara smärtfri hela livet. Förutsättningen är att kroppen kan fördela den belastning den utsätts för optimalt i alla situationer, så att ingen led eller muskel blir sned- eller överbelastad.

Vid sittande eller stående innebär detta att kroppen har en naturligt bra hållning där alla leder har sina optimala positioner, samt att rätt muskler – de djupt liggande posturala musklerna – arbetar som en enhet genom hela kroppen för att bibehålla denna position.

När vi rör på oss arbetar dessa och andra djupt liggande stabiliserande muskler för att hålla lederna i sina relativa neutrala positioner, så att all belastning fördelas optimalt på berörda leder och muskler.

Om ovanstående muskler av olika anledningar slutar att fungera som de ska, uppstår så småningom sned- eller överbelastning, vilket leder till smärta.

Vill du känna dig obegränsad? Vakna avslappnad, kunna röra dig lätt i alla riktningar och ha kraft till vardagens uppgifter? Vill du bli stark inifrån och ut, och slippa börja om med träningen gång efter gång för att skador alltid hindrar dig när du just kommit igång?

Boka en träningsklass med mig i postural träning – hållningsmuskulaturen i kroppen. Jag guidar dig genom ett träningsprogram med enkla, kraftfulla övningar där du aktiverar och stärker upp den djupa muskelkedjan som stabiliserar lederna ända inifrån.

Träningen hjälper kroppen att återfå en naturlig hållning, rörlighet och styrka samtidigt som grundorsaken till smärta ofta försvinner då muskler och leder inte längre blir överbelastade. Ofta känner man sig lätt och starkare i kroppen direkt efteråt.

Träningen innebär bland annat:
– Rörelse-, hållnings- och funktionsanalys och tester
– Manuell behandling vid behov
– Utjämning av fysiska obalanser
– Aktivering och träning av de innersta hållningsmusklerna

Efter passet kan du investera i ett träningsprogram för 600 kr med utförliga bilder och beskrivningar av övningar anpassade efter dig för att få bestående resultat. Kom i mjuka träningskläder och påfylld med vatten.

Jag har ”elev-pris” fram till min certifiering, så passa på att boka in dig i höst.

Under hösten kommer jag även ha mindre grupper för dig som är nyfiken att testa på men inte behöver personlig träning. Info om detta kommer när jag har planerat klart detta, men säg gärna till mig om du är intresserad av en sån grej.

Du kan läsa mer om träningsmetoden via www.optimum-metoden.se