Naturlig mat

Mat, vatten och syre är de enda byggstenarna som kroppen har tillgång till.

Det finns en anledning till att vår kropp har en funktion som hunger. Det är genom maten vi får all näring som vitaminer, mineraler och energiämnen för att bygga upp, förnya och underhålla detta fantastiska bygge. För att inte tala om hur beroende vårt immunförsvar är av att vi omsorgsfullt väljer rätt mat.

Bra mat tillsammans med en sund livsstil skapar balans i ditt hormonsystem. Din hälsa är helt beroende av vilka hormoner som är aktiva i din kropp och hur bra alla näringsämnen från maten absorberas i din matsmältning.

Tyvärr så har jordbruket tillsammans med industrin ”förädlat sönder” många råvaror de senaste decennierna vilket innebär sämre näringsinnehåll och fler hormonstörande kemikalier. Många kroppar har svårt att hantera detta vilket leder till obalanser och matintoleranser som på sikt ger sjukdomar och fetma eller i alla fall en känsla av att inte må så bra som du önskar. Livsmedelsverkets kostråd, som inte har någon som helst vetenskaplig förankring, bidrar till en ökad hunger och fetma. Deras råd riktar sig dessutom bara till den friska delen av befolkningen och är inget att förlita sig på om du vill förbli frisk.

När du äter mat som människan ätit under större delen av vår utveckling, så har du en möjlighet att normalisera din hormonella balans som är otroligt viktigt för vårt välbefinnande. De styr allt från immunförsvar, blodsocker, fettinlagring och ämnesomsättning till stress, humör och fertilitet. Med naturlig mat som grund justeras dina ämnesomsättningshormon din vikt till rätt nivå och du lär dig känna av kroppens signaler av mättnad och hunger.

Grunden är att utesluta processade kolhydrater för att i stället äta mer naturligt fett, protein av hög kvalité och massor av blandade grönsaker. Du utesluter kemiska tillsatser och gluten och äter gärna ekologiskt.

En rådgivning ger dig bra redskap och inspiration för att lättare avgöra vilken mat du ska laga och hur du kan förändra din livsstil för att förhoppningsvis nå de mål med din hälsa som du önskar.

Boka en tid här!