Nu har jag semesterstängt!

Header_juli_2015

Nu stänger jag för semester i 3 veckor. Det finns alltså inga tider att boka under vecka 29, 30 och 31. Räkna inte med att jag kollar av mail och telefon regelbundet, men jag svarar/kontaktar dig när jag är tillbaka på full fart vecka 32.

Passa på att boka tid efter semestern redan nu. Det gör du smidigast här.

Behöver du akut hjälp under de stängda veckorna så tveka inte att skicka ett sms eller ring så försöker vi lösa en bokning om jag är i Värnamo.

Presentkort kan skickas med posten hela sommaren och du beställer ett här.

Jag spenderar en del av min semester med att planera höstens arbete som jag ser fram emot.

• Jag kommer att dra igång med föreläsningar om värk och inflammationer där kosten står i fokus och det blir någon inspriationsdag.

• Jag har äntligen hittat ”mitt” hudvårdsmärke med produkter från Island som är helt rena från kemikalier. Det är funktionella oljor och krämer som ger ett mervärde i massagen där mineralrika örter ger lindring av smärta och hjälper musklerna att slappna av. Läs mer hos Scandinavian Herbs om du blir nyfiken innan mitt nästa nyhetsbrev.

• Jag kommer att lägga in ett lågt pris på massage för ungdomar som standard i min ordinarie bokning.

Magen älskar vila och återhämtning!

Namnlöst-3

Ta hand om din ”maghjärna” lire extra i sommar!

Matsmältningen fungerar bara när du har balans mellan vila och aktivitet. Att magen fungerar är en förutsättning för att maten som du äter ska kunna brytas ner och absorberas in i din kropp.

Krav och rädsla över att inte duga eller hinna liksom dålig mat skapar stress och kopplar upp dig i fel nervsystem – det sympatiska nervsystemet – vilket gör att blodet koncentreras ut i armar och ben och alla vätskor som t.ex saliv och magsyra minskar. Här fungerar magen dåligt för det är slöseri med energi att smälta maten när vi är ute och ”jagar”.

När du däremot tillåter dig att ta det det lite äkta lugnt mellan varven – ligga med fötterna högt en stund efter maten, vila efter ett härligt energigivande träningspass, inte låter dig stressas över att gräsmattan få vänta med att klippas till i morgon eller att bjuda hem vänner även om ni fick med er lite för mycket sand hem från stranden som nu ligger innan för er dörr – så låter du kroppen få vara i det parasympatiska nervsystemet.

Här händer det grejer! Alla hormonsystem balanseras upp och du ger dig själv en chans till att känna riktigt välbefinnande. Näringen i sommarens lyxiga grillmiddagar få en chans att i lugn och ro brytas ner till de molekyler som behövs för att underhålla, laga och reparera. Du slipper en bråkig mage, kommer att sova djupare, få en chans att minska lite i vikt, minskar suget efter sötsaker och en massa andra saker som gör att du känner dig pigg, lycklig och full av energi.

Så detta är mitt tips till Dig i sommar; tillåt dig att vila och bara vara och omge dig kravlöst med människor du tycker om!

Njut av att vara ledig!