Scandinavian Herbs

Många har lärt känna mig genom maten. Antingen varit på en kurs, rådgivning, lyssnat på en föreläsning eller följt diskussioner på Facebook. Ni vet att jag under många år har rensat bort processad fuskmat och inte äter nån skit.

När jag nu har full kontroll på det jag tillför inuti kroppen så har jag börjat tänka på det jag smörjer på huden. Huden är vårt största organ och ska fungerar som en stark rustning. Den är suverän på att absorbera välgörande fettsyror, mineraler och andra näringsämnen som sprider sig vidare i kroppen via blodet.

HUDVÅRDSPRODUKTER är en stor djungel där priserna varierar enormt och innehållet ofta är tvivelaktigt med industriellt tillverkade kemikalier. Det är ämnen som vår kropp inte känner igen och som stör vår hormonella balans och på sikt förstör de också kroppens egna förmåga att binda fukt. Kemikalierna ger ofta ett snabbt och bra resultat utanpå huden, men är inget som jag väljer att vårda min hud med.

Jag är en riktig ”torris” och har alltid älskat vardagslyxen med att skämma bort min hud med krämer, oljor och sköna skrubbar. Nu har jag hittat mitt ”märke” som dessutom innehåller ett gäng fantastiska funktionella produkter att använda i massagen.

ScandinavianHerbs

Ett urval av produkter som jag har hemma.

SKANDINAVIAN HERBS tillverkar sina produkter i Sverige (!) och är helt och hållet framställda av naturliga, biologiska råvaror där 75% av alla ingredienser kommer från Island. Där handplockas örterna som växer på den ovanligt mineralrika jorden. De näringsrika oljorna som utgör basen är varsamt behandlade och mixas i passande blandningar för önskat resultat.

Jag har testat stora delar av sortimentet på mig själv under sommaren och använt de funktionella krämerna och oljorna i massagebehandlingarna och är så nöjd.

Funktionella produkter…och vad menas med det då?

Jo, de innehåller verksamma ämnen som lindrar din smärta eller ditt exem och ger ett mervärde till massagen. Men de botar inte källan som gör att du har ont. Där få du söka i din livsstil och testa dig fram.

T.ex så innehåller Massageoljan örter som verkar smärtstillande och antiinflammatoriskt. Den kombinerar jag med en Massagekräm där örterna tränger in och ökar cirkulationen i de muskler som har specifika spänningar. Som avslut använder jag den svala Massagemjölken som snabbt absorberas av huden. Där finns örter som ”korssluter” nervändarna i huden så inte smärtsignalen går fram. Visst låter det spännande!

Jag använder också Djävulskloolja som lindrar värk i leder som t.ex vid artros eller reumatism. Den kombinerar jag med Hajkräm som innehåller hajfett som är stärkande för immunförsvaret och ökar syretransporten ner på djupet. Hajkrämen är också suverän att behandla envisa exem och psoriasis med.

Jag kommer att presentera mina favoriter i sortimentet mera utförligt i separata inlägg och produkterna kommer jag även att ha hemma till försäljning.
Fråga gärna mer när du är på behandling eller titta in hos mig om du är nyfiken så testar vi vilka produkter som kan hjälpa dig.

Kolla hela sortimentet på www.scandinavianherbs.se