DornMetoden

Lånar bilden från dornmethod.se

Lånar bilden från dornmethod.se

I helgen är jag på kurs och jag ska lära mig ”Dorn-metoden”. Metoden är en slags självhjälp och används för att behandla nack-, rygg-, axel och andra ledproblem men också för att förbättra hållningen.

Metoden görs med mjuka rörelser och lätt tryck för att korrigera felställningar i leder och ryggraden men utan att ‘knäcka’. Det handlar i stora drag om att korrigera benlängden som ofta är lite ojämn och då leder till alla möjliga problem i kroppen.

DornMetoden jämförs ibland med  osteopati och inkluderar element ifrån Traditional Chinese Medicine (TCM) som meridianlära.

Visst låter det intressant! Detta är ingen särskild behandling som sedan kommer finnas utan jag använder metoden om du vill och om jag tror den passar just din åkomma.