Nyttigare våfflor!

Visst vill du grädda lite nyttigare våfflor idag!

Detta är mitt bästa recept på en smet som är fri från vetemjöl och socker. De är lika goda med vispgrädde och färska bär eller nötsmör, som till en klassiker med crème fraich, räkor, hackad rödlök och fiskrom. Detta receptet är till 3 laggar och ger både näring och skön mättnad en lång stund.

våffla_nötsmör_grädde

Här, serverad med hasselnötsmör, vispgrädde och kanel.

2 ägg

1 dl mandelmjöl

1 dl vispgrädde

1/2 tsk fiberhusk

1/2 tsk stött kardemumma

Blanda alla ingredienser i en skål och vispa ihop till en smet. Låt den vila i tio minuter så sväller fiberhusken och ger smeten en bra konsistens. Grädda och ät direkt.

Tänd ljus och omge dig med trevliga människor så smakar det ännu bättre!

Jämför med ingredienserna i en färdig våffelmix som innehåller: vetemjöl, skummjölkspulver, heläggspulver, bakpulver (E 500, E 341, E 450), salt, emulgeringsmedel E 471.