Naturlig mat

Vad är hälsosam livsstil för dej?

För mej är det självklart att kvalitén och näringstätheten i maten du äter gör hela skillnaden. Helt vanlig naturlig mat håller dej frisk, smal och pigg!

Din hälsa är helt beroende av vilka hormoner som är aktiva i din kropp och hur bra alla näringsämnen från maten absorberas i din matsmältning. När du äter mat som människan ätit under större delen av vår utveckling, så har du en möjlighet att normalisera din hormonella balans som är otroligt viktigt för vårt välbefinnande. De styr allt från immunförsvar, blodsocker, fettinlagring och ämnesomsättning till stress, humör och fertilitet. Med naturlig mat som grund justerar dina ämnesomsättingingshormon din vikt till rätt nivå och du lär dej känna av kroppens signaler av mättnad och hunger. Grunden är att äta mindre processade kolhydrater för att i stället äta mer naturligt fett och protein av hög kvalite. Uteslut kemiska tillsatser och gluten och ät gärna ekologiskt.

Jag gör även salivtest på dina stress- och könshormoner.

Med individuella kostråd inspirera jag dej med enkla tips om hur din hälsa snabbt kan förbättras – eller behållas – när du äter mat som är anpassad efter hur just din kropp fungerar, och förhoppningsvis hjälpa dej att nå det målet som du strävar efter med din hälsa.

Vilket sätt passar dej (klicka)…?

/s-personlig.jpg       /s-grupp.jpg       /s-motionfrukost.jpg       /s-vannerpar.jpg

/s-hemmahos.jpg       /s-familjen.jpg       /s-inspiration.jpg       /distans.jpg

 

Vem går till en kostrådgivare?

Mina vanligaste klienter har ofta testat att äta lchf i perioder, både med mål att minska i vikt eller minska symtomen på en sjukdom. Dom har läst böcker och i olika forum på nätet. Kan ganska mycket och tror på den positiva effekten som naturlig mat har, men tycker inte riktigt att dom når hela vägen fram till sitt mål. Det är här jag kommer in och kan hjälpa till och ge detaljerade råd anpassade för hur just du ska äta eller ändra vardagsvanor. För det är ju så med näringsfysiologi; att ju mer man lär sej, desto mer förstår man hur mycket man har att lära.
Är du osäker så ring eller maila och prata om dina funderingar innan du bokar tid.
Har man problem med magen, värk i kroppen, övervikt, högt blodtryck, diabetes, obalanserade blodfetter, PMS, PCOS, eller är trött och har dålig energi och andra åkommor som är sammankopplade med vår välfärd, så är det en bra idé att som steg nummer 1 förändra dina matvanor och att ge kroppen en chans att fungera som den ska.

 

Solskenshistorier

Birgitta Höglund Fibromyalgi
Frida Lindqvist Sjögrens syndrom, fibromyalgi och PCOS
Ingela Jönsson Överviktig med rörelsehinder och dålig matsmältning
Anna Hallen Jojobantare och sockerberoende med ADHD
Heléne Löfvendal PMS och sockerberoende
Maria Gustavsson MS

Lämna ett svar