Projekt familjen

Är hela familjen intresserad av en nystart så kan alla
behöva förstå varför familjen gör detta valet.

Svängigt blodsocker
Många barn är extra känsliga för ett svängigt blodsocker med resultat som dåligt humör, inget tålamod och dålig ork. Skolmaten ger inte den näringen som barnen behöver för att hålla sej mätta hela dagen. De blir tröttare och orkar inte vara koncentrerade hela dagen i skolan. Detta skapar ett småätande senare under dagen som oftas blir snabb och lättillgänglig energi som mackor eller flingor. Eller ännu värre, läsk!

Glutenintollerans
Har ni gluten intollerans i familjen så är LCHF-kosten optimal. Den är helt fri från gluten och mjöl. Det finns massor av goda sätt att tex baka bröd, göra fling-blandningar, pajdeg, plättor, våfflor helt utan de vanliga färdiga glutenfria grejerna du köper i butik. Dom innehåller massor av blodsockerhöjande ingredienser som vi gärna vill undvika. Och dom är dyra. Nu kommer hela familjen kunna äta samma mat!

Laktosintollerans
Och för dej som är laktosintollerant kan det dessutom vara en bra ide att undvika mjöl och gluten i några månader. Din tarm kan vara alldeles uppriven och utslätad av alla hårda fibrer. Då kan inte de enzymer som ska bryta ner laktosen tillverkas. Om din tarm får vila och läka sej ett tag, så kan du sen prova och se hur du reagerar av att äta mjölkprodukter igen. För många funkar detta!

Allergi och Astma
Att ha rätt balans mellan omega-6 och omeg-3 är viktigt för att kroppen ska kunna reglera bla inflammationer, blodkärlens sammandragning och smärta. Vår moderna mat innehåller ett mycket stort överskott av omega-6 som drar samman blodkärl och luftvägar och ökar inflammationer. Så att aktivt se till att äta en kost som är rik på naturliga animaliska fettsyror med omega-3 är viktigt. Människan har inget enzymsystem som kan bygga om vegetabiliska fettsyror till omega-3. Men det har vida fiskar, skaldjur och landlevande gräsätare. Därför måste vi äta köttet från dessa djur som omvandlat gräs, örter och alger till fett och protein åt oss för att få rätt balans. Men var noga med kvaliten, och välj ekoligiskt, gräsbetat, och vilt!

ADHD
Endel familjer som har överakriva barn med ADHD och andra NPF sjukdommar väljer att äta en LCHF inspirerad kost där man utesluter kolhydrater men framför allt kasein och gluten, som är proteiner i mejerivaror och mjöl. Barn med denna sortens sjukdommar har ofta en störning i sin ämnesomsättning och dessa proteiner ombildas i vissa kroppar till en form av morfin. Det finns en hel del ny forskning på detta området. En som kan mycket om detta är Anna Hallén. Hon har skrivit en bra bok i ämnet, håller föreläsningar och har en fantastisk blogg med bra tips.

Prata med mej om ni är intresserade av att få hjälp.
Vi kommer överens om vilket upplägg som passar er familj.
Förbättringarna jag beskriver här ovan gäller givetvis alla. Barn, vuxna och äldre. Men på denna kursen vänder jag mej till föräldrar som vill ändra kosten för sina barns räkning.

/s-personlig.jpg       /s-grupp.jpg       /s-motionfrukost.jpg       /s-vannerpar.jpg

/s-hemmahos.jpg       /s-familjen.jpg       /s-inspiration.jpg       /distans.jpg

Lämna ett svar